HAJRÁ PÉCSI VSK !!

Hírek


A tehetség csak munkával bontakozik ki

A kosárlabda idény végeztével arra kértük utánpótláscsapataink vezetőedzőit, hogy röviden értékeljék csapatuk szezonját. Fiú U14-18-es csapataink idényvégi összefoglalója.

PVSK NKA U14 A:

- A 2017/18-as szezonban az Országos Serdülő Bajnokságban, illetve az általunk szervezett Pannon Liga aktuális korosztályában indultunk. Az OSB-ben a 12. helyen zártunk, a PL-ban a harmadik helyet sikerült megcsípnünk. Az OSB-ben elért 12. helyet aláírtam volna a szezon elején. Teljesen elégedett vagyok vele. Sőt, ha teljesen őszinte akarok lenni, már az első 16-ba jutással is teljesítettük volna a célt. Ez azért volt így, mert a csapatom fele 2005-ben született fiúkból állt, illetve a csapatszerkezet sem volt ideális. Rajtunk kívül minden csapatban, aki bejutott az első 16-ba, volt legalább egy 190 cm környéki játékos. Az én legmagasabb fiatalom 181 cm magasra nőtt.  A PL-ben csak a tapasztalatszerzés volt a cél és ez meg is volt. Az, hogy még érmet is szereztek a gyerekek, csak a tejszínhab a tortán. A csapat minden téren lépett előre. Egyéni technikában és taktikában, és csapattaktikában is rengeteget fejlődtünk. Amiben leginkább előre kell lépni, az a teljesítményük ingadozásának mérséklése. Büszke vagyok arra, hogy két játékosomat is behívták a kiválasztó-képző tábor, gyakorlatilag az U14-es „válogatott” 30 fős keretébe. Még mindig nem minden játékosom tanult meg megfelelően edzeni, ezzel továbbra is elégedetlen vagyok. Éppen ezért – ha ki kell emelni játékosokat a keretből, akkor – azoknak jár a külön dicséret, akik tudatosan dolgoznak: Gróf, Kiss, Hőgye, Tószegi-Sabath. Ők azok, akik 99%-ban edzeni jönnek le edzésre. Nem azért, mert a haverokkal akarnak találkozni, nem azért, mert anyu elküldte őket otthonról, nem azért, mert jó meleg van a teremben. Ők kosárlabdát akarnak tanulni. Jobb kosárlabdázóvá akarnak válni edzésről edzésre, ami a legfontosabb – értékelt Juhász Olivér, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Baranyi Bence, Egédi Balázs, Gróf Máté, Harka Szabolcs; Kiss Lajos, Harka Szabolcs, Hőgye Patrik, Lázár Dániel, Pályi Dénes, Petz Milán, Radó Ádám, Ravasz Márk, Rozmer Bálint, Szabó Gábor, Szeverinácz Denisz, Tószegi-Sabath Levente, Vargha Bulcsú. Edzők: Juhász Olivér, Stranszky Bettina.

PVSK NKA U14 B:

- Csapatomat a 2004/2005-ben született fiúk alkották. Olyan játékosok, akik kevesebb játékidőhöz jutnak az „A” csapatban, illetve akik le voltak maradva valamilyen technikai vagy taktikai tudásban a többiekhez képest. Az MKOSZ által szervezett serdülő bajnokságban vettünk részt, az eredmény nem fontos, a tisztes helytállás és a fejlődés volt a cél. A szezonnal alapvetően elégedett lehetek, mert úgy gondolom, hogy sikerült a célként kitűzött helytállás, és volt, aki élt a lehetősséggel, és sikerült a fejlődés és felzárkózás útjára lépni. Elégedetlen talán azért lehetek, mert nem jutottunk el odáig az év végére, ameddig igazán szerettem volna, és ez a probléma, sajnos, az edzésekhez való hozzáállásban gyökerezik. A gyerekek manapság nem elég alaposak, mindent úgy nagyjából csinálnak és nem precízen. Addig pedig nem lehet tovább haladni, amíg nem tökéletes az adott feladat, technikai vagy taktikai elem. Ezen mindenképp jó lenne, ha változtatnának, mert nagy gondjaik lesznek a későbbiekben. A legtöbbet fejlődő játékosokat szeretném kiemelni. Idén Schützenhofer Vince volt az egyik, aki nagyobb kihagyás után fogott újra labdát, és küzdött, hogy a csapattársai segítségére legyen a magasságával, illetve felzárkózzon. A másik játékos pedig éppen Vincének köszönhetően tudott fejlődni, mert kapott egy erősebb, magasabb társat, így megtanult küzdeni, harcolni a pályán, ő Karakán Péter – összegzett Stranszky Bettina, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Baranyi Bence, Barics Bálint, Divják Milán, Ferencz Zsombor, Fleischmann Dániel, Hős Dávid, Husz Benedek, Karakán Péter, Keszeg Krisztián, Kis-Novák Szabolcs, Lázár Dániel, Mészáros Marcell, Radó Ádám, Ravasz Márk, Rozmer Bálint, Süli Kristóf, Schützenhofer Vince, Szász Levente, Tószegi-Sabath Levente, Tarnai Adrián, Várady Balázs. Edzők: Stranszky Bettina, Berkics Bence.

PVSK NKA U16:

- Csapatommal idén a korosztályos nemzeti bajnokságban, illetve a Panon Liga nemzetközi mezőnyében mérettük meg magunkat. Mindkét bajnokságot a 2002-2033-ban születettek számára szervezték, és mivel nálunk a 2003-as korosztály van többségben, ezért ezt az idényt főként a felkészülésre és fejlődésre szántuk, hogy jövőre, amikor a mi csapatunk belenő a korosztályba, valóban versenyképesek legyünk. Van jó néhány tehetséges játékosunk, de sokuknak változtatni kell a hozzáállásán és a mentalitásán, ha profi kosárlabdázók akarnak lenni. Hogy ez mivel jár, milyen utat kell ehhez végigjárni, azt megítélésem szerint kevesen tudják a csapattagok közül. A kosárlabda minden, csak nem egy könnyű játék. Ha el akarsz érni valamit, legalább heti 15 óra munkát kell belefektetned, és önálló karaktert kell felépítened. Ha mindig valaki, a szülők, az edző, vagy a klub mögé bújsz, akkor soha nem leszel jó játékos. Akkor lesz belőled valaki, ha fáradtan és stresszhelyzetben is profi döntéseket hozol. Pontosan ezért fontos, hogy a hosszú távú célokra koncentráljunk, amit nem értenek meg a játékosok, ők gyors eredményt akarnak, és nem látják az összefüggéseket. Azt szeretném elérni, hogy ezt felismerjék, megértsék a játékfilozófiámat és stílusomat, és elérjenek valamit ebben a sportban. Kíváncsi leszek, hogy ki teszi ezt magáévá, de egyelőre azt látom, hogy sem a játékosok, sem a szülők nem ismerik fel a sikerhez vezető utat, és nem látják, hogy az mennyire göröngyös út. Talán nekem is sokáig tart felismerni, hogy ki nyitott a változásra, és ki hajlandó hosszabb ideig szenvedni a sikerért. A legnagyobb eredménynek egyébként ebben az évben azt tartom, hogy a srácok végre harcolnak. Harcolnak edzésen a csapatba kerülésért és meccsen a labdáért. Ez az alapja annak, hogy jövőre nagyobb célokért küzdhessünk. Mint minden csapatban, nálunk is vannak jó játékosok, de nem emelnék ki senkit. Számomra a legjobbak azok, akik készen állnak a fejlődésre, a hosszú távú céljaikra koncentrálnak és beleteszik a munkájukat, hogy elérjék azokat – mondta el Radan Frano, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Ziener Marcell, Séra Gergő, Miklós Martin, Csoboth Adrián, Csizmadia Attila, Kovács Barnabás, Franko Juric, Jakov Marjanovic, Alen Abrisin, Hőgye Péter, Gordán Levente, Csernus Bálint, Szabó Richárd, Karádi Viktor Dávid, Miklós Domokos, Schrem Barnabás, Joel Santiago Castano, Csabai Gergő, Kesztyűs János, Milan Terzic, Müller Csongor, Perjés Alex, Perjés Márk, Grósz Márk, Bernáth Gábor. Edzők: Radan Frano, Szabó Gergely.

PVSK NKA U18:

- Kihívásnak éreztem a PVSK vezetőinek megkeresését, és a karrieremben előrelépésnek tekintem, hogy elfogadtam az ajánlatukat, annak ellenére, hogy akkor éppen Eszéken a felnőtt csapat másodedzőjeként dolgoztam. Mondjuk, ott is a fiatal játékosok csapatba építése volt a feladatom, amit sikerrel teljesítettem. 15 éves edzői tapasztalatom van, U16-tól fölfelé minden korosztállyal dolgoztam már Horvátországban. A 2000-2001-es korosztállyal a regionális bajnokságban szerepeltünk, amit sikerült megnyernünk, ahogy a Körmend elleni párharcot is, így az ország legjobb 16 csapata közé kerültünk. Az „A” döntőtől a Szolnok ütött el bennünket, ez volt az első és egyetlen hazai vereségünk a szezonban. A Panon Ligában is bejutottunk a négyes döntőbe, amit sikerült megnyernünk. Nagyon örültem annak, hogy Futó Balázs lett a torna MVP-je, a torna válogatottjába pedig Uros Rosic és Tóth Kristóf is bekerült. A csapattal a felnőtt megyei bajnokságban is indultunk, ezeket a mérkőzéseket edzőmeccsként, vagy a kevesebb játéklehetőséghez jutó, fiatalabb játékosok szerepeltetésére tudtuk hasznosítani. A szezon során minden játékos egyéni védekezése fejlődött, ami meglátszódott a csapat védekezésén is a legtöbb mérkőzésünkön. A legtehetségesebb játékosnak is rengeteg munkát kell befektetnie ahhoz, hogy fejlődjön, ebben próbáltuk segíteni a csapattagokat az egyéni képzéseken. Az egyéni fejlődés eredménye az, ami megmarad, és hozzájárul ahhoz, hogy valakiből jó játékos legyen, a megnyert kupák és érmek gyorsan feledésbe merülnek. Nem szeretném kiemelni a legjobb játékost, sokkal inkább azt a két csapattagot, akik a legtöbbet tették az egyéni képességeik fejlődéséért: Uros Rosic és Futó Balázs voltak azok, akik a legértékesebb munkát végezték, nekik az sem jelentett problémát, ha egy nap háromszor kellett edzeniük, pedig még nem profi játékosok, hanem tanulók. Ezúton szeretném megköszönni Moosz Milán edzőnk odaadó segítségét és a PVSK munkatársainak nélkülözhetetlen munkáját, mindannyian kivették részüket a csapat eredményéből – vont mérleget Vanja Miljkovic, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Uros Rosic, Futó Balázs, Nagy Kevin, Tóth Kristóf, Jung Adrián, Halász Ákos, Vladan Kovacevic, Huska Bendegúz, Pontyos István, Kiticsics Attila, Szeverinácz Valér, Pákozdi Balázs, Mogyorósi Dániel, Ribarics Gergő. Edzők: Vanja Miljkovic, Moosz Milán.

Iroda:

PVSK Nemzeti
Kosárlabda Akadémia
7622 Pécs,
Verseny utca 11.
Tel: 06 20 254-2619

Link:

www.pvsk-panthers.hu
www.pvsk.hu www.kosarsport.hu